Tarihçe
Gazi Üniversitesi'nde hemşirelik, ilk olarak 04/07/1995 tarih ve 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Gazi Üniversitesi’ne bağlı kurulan Hemşirelik Yüksekokulu’nda açılmış ve ek kontenjanla kayıt yaptıran 42 öğrenci ile 1999 – 2000 Eğitim- Öğretim yılında Gölbaşı Kampüsü’nde öğretime başlamıştır.
1999-2008 yılları arasında Hemşirelik Yüksekokulu olarak hizmet veren hemşirelik bölümünün kadroları 14.07.2008 tarihinde kurulan Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne devredilerek Hemşirelik Bölümü olarak hizmet vermeye başlamıştır.
2008-2022 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde hizmet veren hemşirelik bölümü 03/08/2022 tarihli ve 5919 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla Hemşirelik Fakültesi olmuştur.
Hemşirelik Fakültesi; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi, bakımı ve tedavisinden sorumlu hemşireler yetiştirmekte olup, eğitim süresi 4 yıldır. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde hemşirelik mesleğine ilişkin teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra temel bilimler ve sosyal bilimlerden dersler almaktadırlar. Meslek derslerinin uygulamaları derslerin içeriğine göre hastanelerde, ana çocuk sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, okul, işyeri ve huzurevlerinde yapılmaktadır. Öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında mesleki yaşamlarına daha kolay uyum sağlayabilmek ve kaliteli bakım vermek amacıyla son sınıfta çeşitli kliniklerde ve kurumlarda meslek dersleri uygulaması adı altında intörn olarak uygulama yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz lisans programını Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak toplam 4600 saat ve 240 kredi ile tamamlamaktadırlar.
Fakültemizde sekiz hemşirelik anabilim dalında, eğitim-öğretim yapılmakta ve her bir anabilim dalı alanında uzman, ulusal ve uluslararası deneyimlere sahip öğretim üye ve elamanlarından oluşan akademik kadroyla hizmet vermektedir.
Fakültemizde hemşirelikte yüksek lisans ve doktora programları yürütülmektedir.
Öğrencilerimiz gelecek yüzyılda hemşireliğe liderlik yapacak mezunlarımız hastanede, sağlık ocakları, özel sağlık hizmeti veren kurum/kuruluşlar, okul, işyeri, yaşlı bakımı veren kurumlarda ve evde bakım hizmetlerinde çalışmak üzere yetiştirilmektedirler. Ayrıca mezunlarımız özel sağlık kabinleri açarak mesleklerini serbest olarak sürdürebilmektedirler. Öğrencilerimiz, üniversitelerde ilgili eğitim-öğretim programlarında sınav kazanmak şartı ile mezuniyet sonrası eğitimlerine devam ederek bilim uzmanlığı, doktora dereceleri alabilmekte, Bu belge,güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. Evrak Tarih ve Sayısı: 02.06.2023-E.670703 Bu belge,güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. Evrak Tarih ve Sayısı: 05.06.2023-E.671449 Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümleri ve Sağlık Yüksekokullarında akademik kariyerlerine devam ederek bilim uzmanı, bilim doktoru, doçent, profesör unvanı alabilmektedirler. Mezunlarımız ayrıca, diplomalarının denkliği nedeni ile dünyanın birçok ülkesinde de eğitim, araştırma, bakım ve yönetim hizmetlerinden sorumlu hemşire olarak çalışabilmektedirler.